KUŘECÍ DUŠENÉ S ČERNÝMI HOUBAMI - Original Chinese Recipes

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

KUŘECÍ DUŠENÉ S ČERNÝMI HOUBAMI

Recepty
KUŘECÍ DUŠENÉ S ČERNÝMI HOUBAMI

600 g kuřecí maso nakrájené na kousky, 4 černé čínské houby namočené v horké vodě a zbavené stonků a tvrdých částí, 1  lžička zázvoru, 1 lžíce nať jarní cibulky nakrájená na kolečka, 1 lžíce čínské rýžové víno Shaoxing, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce ústřicové omáčky, 1/2 lžičky sezamový olej, 1/2 lžičky cukr nebo med, 1/2 lžičky bílý pepř, sůl podle chuti.

V misce smícháme zázvor, čínské rýžové víno, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr nebo med, pepř a sůl. Přidáme kuře a houby. Kuře s přísadami dobře promícháme, aby se kuře dobře obalilo. Přikryjeme a marinujeme v lednici po dobu 1 hodiny.

Pánev do poloviny naplníme vodou. Vodu uvedeme do varu. Na stojan nebo pařák ve woku, pánvi nebo v hrnci umístíme hluboký talíř nebo keramickou mísu s kuřetem a přísadami a vaříme v páře 30 minut. Kuře s přísadami občas promícháme tak, že obsah opatrně promícháme nadvihnutím vidličkami. Do pánve přidáváme více teplé vody každých 10 minut. Mísu vyjmeme a pokrm přendáme na servírovací talíř. Ozdobíme natí jarní cibulky. Podáváme horké s rýží.

Můžeme dochutit lžičkou chilli oleje, nejlépe domácím čínským chilli olejem dle receptu.




Bez komentářů
Flag Counter
Print Friendly and PDF
Email this page
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky