HOVĚZÍ S BROKOLI - Original Chinese Recipes

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

HOVĚZÍ S BROKOLI

Recepty
HOVĚZÍ S BROKOLI

300 g hovězí filé, 230 g brokoli růžice, 1 lžička škrobu, 1/3 šálku vody, 7 lžic oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce kuřecí vývar nebo voda, 1/4 lžičky pepř mletý černý nebo bílý.

Marináda: 1 lžička rýžové víno, 1/2 lžičky jedlá soda, 1 lžíce sójová omáčka, 1 lžička škrobu, 1 lžíce sezamový olej, 1/4 lžičky cukru nebo medu.

Hovězí nakrájíme na nudličky. V misce smícháme přísady na marinádu, přidáme hovězí maso, promícháme a asi 30 minut marinujeme.

Každou hlavičku brokoli rozdělíme na 2 až 3 kousky. Smícháme lžičku škrobu se lžící vody a uděláme pastu. Dáme stranou.

Ve woku rozpálíme 6 lžic oleje vysokou teplotou asi 1 minutu, až z woku stoupá bílý dým. Smažíme marinované hovězí až do světle hnědé barvy, nejdříve rozprostřeme maso po dně woku a nemícháme, smažíme asi 1 minutu, maso pak obrátíme a opět nemícháme, smažíme asi 1 minutu. Pak maso promícháme a dosmažíme stylem Stir and Fry, po okraji woku můžeme přilít 1 lžíci rýžového vína a maso dosmažit. Hovězí vyjmeme děravou lopatkou, maso nad wokem necháme odkapat a dáme stranou.

Z woku odlijeme olej a ponecháme asi 1 lžíci oleje. Zahřejeme 30 vteřin. Přidáme česnek, velmi krátce osmahneme, asi 5 vteřin, a ihned přidáme brokoli. Smažíme asi 4 až 5 minut. Ještě jednou promícháme připravený škrob s vodou, přidáme rozmíchaný škrob, sůl, sójovou omáčku, kuřecí vývar a pepř. Smažíme až omáčka mírně zhoustne. Přidáme osmažené hovězí, dobře promícháme. Vyjmeme z woku a přendáme na servírovací talíř.

Stačí pro 6 osob.

oblast Kantonská


Poznámka: Nepoužíváme wok s teflonovým či jiným nepřilnavým povrchem, který není vhodný pro čínskou kuchyni a je i nebezpečný kvůli možnému vznícení. Používá se klasický wok z odolné uhlíkaté oceli, vhodný pro smažení stylem Stir and Fry při vysokých teplotách.




Bez komentářů
Flag Counter
Print Friendly and PDF
Email this page
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky