ČÍNSKÉ NAPA ZELÍ V SÓJOVÉ OMÁČCE - Original Chinese Recipes

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

ČÍNSKÉ NAPA ZELÍ V SÓJOVÉ OMÁČCE

Recepty
ČÍNSKÉ NAPA ZELÍ V SÓJOVÉ OMÁČCE

Toto jednoduché jídlo je oblíbený způsob přípravy čínského napa zelí. Blanšírovaní zachovává sladkost, zatímco horký olej dodává bohatou, ořechovou příchuť zeleniny. Je to rychlé a snadné. Můžeme také použít bílé zelí nebo jakékoliv jiné listové zeleniny pro tento pokrm.

2 porce




450 g čínské napa zelí, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce světlé sójové omáčky, 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 3 lžíce jarní cibulky jemně nasekané.

Ze zelí odřízneme asi 2 a 1/2 cm spodní dužnatou část se stonkem a vyhodíme. Nakrájíme čínské listy na 4 cm čtverečky nebo proužky a blanžírujeme v hrnci vroucí, osolené vody po dobu asi 5 minut. Necháme důkladně odkapat, pak dáme zelí na talíř a polijeme sójovou omáčkou a posypeme jarní cibulkou.

Rozehřejeme olej ve woku nebo na pánvi, až se téměř kouří, nalijeme horký oleje přes listy. Ihned podáváme. Pro pikantní chuť můžeme použít Chilli olej místo arašídového nebo rostlinného oleje.

Poznámka:

Čínské napa zelí nebo Baby Bok Choy zelí (mladé zelí viz obrázek) koupíme například v Lídlu.




Bez komentářů
Flag Counter
Print Friendly and PDF
Email this page
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky