ČÍNSKÉ NAPA ZELÍ SEČUÁNSKÝ STYL - Original Chinese Recipes

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

ČÍNSKÉ NAPA ZELÍ SEČUÁNSKÝ STYL

Recepty
ČÍNSKÝ STYL ZELÍ PO SEČUÁNSKU

1 středně velké zelí (nejlépe napa) ručně natrhané a odstraněné tvrdé části, 2 stroužky česneku nasekaného, 2 a 1/2 cm kořene zázvoru nasekaného, 3 až 6 sušených chilli papriček podle chuti, ½ lžičky celý sečuánský pepř, 1 lžíce světlé sójové omáčky, ½ lžíce černý čínský ocet,
½ lžičky soli nebo podle chuti, 1 lžíce rostlinný olej, 2 zelené cibulky bílá část nasekaná a zelené část nakrájená na 2 a 1/2 cm kousky.

Ze zelí odřízneme asi 2 a 1/2 cm spodní dužnatou část se stonkem a vyhodíme. Pak zelí natrháme, opláchneme pod vodou a necháme velmi dobře okapat. Pro lepší přípravu, nejdříve opláchnuté zelí mírně osolíme, a jakmile pustí vodu, tak jej vymačkáme. Připravíme si další koření.

Zahřejeme olej ve woku na mírném ohni, přidáme česnek, bílou část zelené cibulky a zázvor. Smažíme, až ucítíme vůni. Přidáme sušené chilli a sečuánský pepř a smažíme po dobu dalších 20 sekund.

Pozor, chilli papričky a sečuánský pepř jsou velmi ostré, přidáváme s uvážením, případně sečuánský pepř po osmahnutí z woku zcela odstraníme a vyhodíme.

Zvýšíme oheň a přidáme odkapané zelí. Poté se přidá sůl, sójová omáčka a ocet. Smažíme stylem Stir and Fry cca 1 minutu.

Odstavíme z ohně a přidáme zelenou část jarní cibulky. Dobře promícháme a podáváme horké!

Poznámky:
V tomto receptu můžete také přidat například slaninu, bůček nebo klobásy - osmahneme nakrájené na malé plátky, nudličky nebo kostičky a dáme stranou, přidáme po osmahnutí zelí a dobře promícháme. Aby zelí vstřebalo co nejvíce chuti, snažíme se nechat zelí velmi dobře odkapat před smažením.

Čínské napa zelí nebo Baby Bok Choy zelí (mladé zelí viz obrázek) koupíme například v Lídlu.




Bez komentářů
Flag Counter
Print Friendly and PDF
Email this page
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky